Dreamcosmetics.md

Soarele Cald al Moldovei – prieten, prieten și din nou prieten

Защита от солнца

Ați observat cum soarele influențează în mod pozitiv starea de spirit? Fără acea sursă de lumină pe cer, totul pare să devină trist. Dar iată-l, măreț și strălucitor, ieșind de după nori, iar sufletul începe să danseze într-o întreagă gamă de culori emoționale. Desigur, ați observat. Și nu pentru că mulți vorbesc sau scriu despre asta, ci pentru că simțiți cu inima.

Soarele ne oferă viață, ajută la menținerea sănătății într-o stare bună și aduce bucurie fiecăruia care își permite razelor sale să atingă pielea. Băile de soare, sau helioterapia, sunt benefice dacă sunt luate în mod rezonabil și nu uităm de mijloacele speciale create pentru a proteja pielea de razele solare.

Ce oferă soarele omului

Helioterapia este una dintre cele mai accesibile modalități de vindecare. În schimb, lipsa luminii solare poate duce, de exemplu, la probleme cu sistemul limfatic sau cu articulațiile.

Sub influența razelor solare, organismul uman începe să producă serotonină – un hormon care este responsabil pentru multe procese fiziologice.

Important: Serotonina este cunoscută ca hormonul fericirii. Lipsa sa poate duce la depresie.

În timpul petrecut în aer liber în zilele însorite, organismul produce vitamina D. Aceasta contribuie la regenerarea țesutului osos. În decursul unei zile, fiecare persoană trebuie să primească 400 de unități de vitamina D. Pentru aceasta, este suficient să expuneți fața la lumină timp de doar 15 minute.

Helioterapia ajută la refacerea organismului. Ea influențează în special pielea, care devine mai sănătoasă după proceduri, devenind mai strălucitoare, mai netedă și mai elastică. Secretul stă în creșterea fluxului de sânge. Helioterapia corectă poate ajuta în cazuri de:

  • pitiriazis versicolor;
  • eczeme;
  • psoriazis;
  • acnee;
  • anumite tipuri de tuberculoză.

Bronzați-vă, plimbați-vă, dar nu exagerați. Amintiți-vă că totul este bine în moderație.

Солнце

Cum poate dăuna lumina soarelui

Dacă stai mult timp în razele solare, lumina soarelui poate provoca daune. Pielea este una dintre primele afectate. Poate suferi:

  • arsuri;
  • noi riduri;
  • melanom.

Ultimul, cancerul de piele, apare în cazuri extrem de rare. De asemenea, expunerea excesivă la soare poate provoca reacții alergice și chiar poate agrava toate procesele cronice din organism, inclusiv cele hormonale.

Cum să vă protejați de influența negativă a razelor

Vă va ajuta cosmetica de protecție solară. Dacă abordați corect utilizarea acestora, vă puteți bucura de lumina soarelui și în același timp puteți evita arsurile, îmbătrânirea prematură și cancerul.

Important: Soarele nostru – sursa radiațiilor ultraviolete (UV). UV-ul are două tipuri: UVB – raze B și UVA – raze A. Atât primele, cât și cele din urmă pot duce la problemele menționate mai sus. 

Pentru a proteja pielea de UV, au fost dezvoltate produse de înfrumusețare speciale, care au marcatorul SPF (factor de protecție solară). Cifra alăturată abrevierii arată cât de mult îl protejează împotriva UVB și UVA.

Numărul vă ajută să determinați perioada de timp în care puteți sta în soare fără să vă ardeți. De exemplu, dacă începeți să vă ardeți după doar 10 minute fără produs, cu unul care are, să zicem, SPF 30, timpul sigur se va extinde la 300 de minute, adică trebuie să multiplicați timpul cu 30. Cu toate acestea, indiferent de valoarea indicată, se recomandă utilizarea produselor de protecție solară la fiecare 2 ore sau după fiecare baie.

Солнце 2

Rețineți că doar anumite produse asigură protecție atât împotriva razelor UVB, cât și împotriva razelor UVA. Produsele cu protecție dublă pot fi identificate după etichetă. Pe etichetă ar trebui să fie menționat „spectru larg”.

Ce înseamnă SPF

Produsele de protecție solară sunt împărțite în câteva grupuri în funcție de gradul de protecție:

  1. Scăzut. Aici intră tot ce este sub indicele 15. Aceste produse sunt potrivite pentru persoanele al căror tip de piele se încadrează în tipurile V și VI, adică foarte întunecată.
  2. Mediu. Între 15 și 20. Produsele sunt potrivite pentru persoanele natural bronzate. De obicei, acestea nu se ard nici în cele mai toride zile.
  3. Ridicat. Între 30 și 50. Poate fi considerată opțiunea optimă, fiind și cea mai populară.
  4. Foarte ridicat. 50+, incluzând factorii 70, 80 și 100.

Este evident că cu cât este mai mare SPF-ul, cu atât sunt mai puternice proprietățile de protecție ale cremei. Totuși, chiar și alegând cel mai puternic factor, nu puteți simți că sunteți în siguranță totală.

Industria frumuseții încă nu a creat un produs care să ofere protecție de sută la sută. În plus față de cele deja menționate, indicatorul SPF poate indica ce procent din razele UVB sunt blocate:

– 15 — 93%;

– 30 — 97%;

– 50 (+) — 98%;

– 100 — 99%.

Observăm că sub marcajul 50 (+) sunt incluse, de obicei, toate valorile mai mari de 50. Acestea sunt recomandările europene în prezent.

Chiar și cu o cremă SPF 50+, puteți suferi arsuri dacă aplicați cu zgârcenie sau dacă nu reaplicați crema la fiecare 2 ore și după înot.

Este important să știți că razele pot pătrunde și prin nori. Chiar și în zilele înnorate, 80% din lumina solară ajunge la sol. Aceasta înseamnă că puteți suferi arsuri și în zilele fără soare.

Important: Cremele SPF trebuie aplicate pe piele cu 20 de minute înainte de expunerea la soare.

Cum să alegi SPF-ul

Trăim în Moldova, o țară însorită, și de aceea ar trebui să alegem un SPF de cel puțin 30. De asemenea, trebuie să acordăm preferință producătorilor de încredere care fabrică creme multifuncționale care nu numai că protejează împotriva soarelui, ci și îngrijesc pielea cu vitamine și hidratare.

Age Defense

Dacă doriți să cumpărați o cremă de protecție solară în Chișinău, acordați atenție produselor companiei israeliene cunoscute Holy Land. O opțiune excelentă este linia Age Defense. Aceasta include două creme care oferă efect decorativ. CC Cream SPF-50 Light este destinat tenului deschis, iar CC Cream SPF-50 Medium este pentru tenul bronzat. Aceasta este o cosmetica profesională cu statut premium, care înglobează cele mai bune practici din ultimele decenii. Împreună cu protecția solară și efectul decorativ, utilizatoarele cremei vor primi și hidratare și nutriție pentru piele, liniștire și întinerire.

O altă opțiune bună de protecție solară de la Holy Land este gama Sunbrella. Aceasta include produse cu SPF-30 și SPF-50 (+).

Achiziționarea unei creme de protecție solară în Moldova nu este dificilă. Există multe opțiuni din care puteți alege. Totuși, faceți o alegere bine gândită și informată pentru a vă îngriji pielea cu cele mai bune produse cosmetice, nu numai după standardele noastre moldovenești, ci și internaționale.